سوالات متداول

سوالات متداول

سوالات متداول

برخی سوالات حقوقی  کاربران

سوالات خانواده | سوالات حقوقی خانواده

سوالات قبل از ازدواج برای سنجش میزان صداقت

صداقت در زندگی مشترک یکی از اصل های بسیار مهم برای داشتن یک رابطه سالم است. این ویژگی پایه های زندگی شما را محکم می کند. پنهان کاری و دروغ به تدریج سبب دور شدن زوج ها و کم شدن صمیمتشان با هم می شود. و احساس عشق و امنیت موجود در خانه را از بین می برد. شما می توانید با پرس و جو از دوستان و نزدیکان فرد مقابلتان و استفاده از مشاوره قبل از ازدواج به میزان صداقت او پی ببرید.

چه زمانی قاضي بدون رضايت شوهر زن را طلاق مي دهد؟

از نظر قانون طلاق در اختيار مرد است و نمي توان او را به طلاق مجبور کرد مگر در مواردي که قانون معين کرده باشد

به علت سوء رفتار مرد يا وجود عسر و حرج يا به علت عجز شوهر از دادن نفقه يا خودداري او از پرداخت نفقه و عدم امکان اجراي حکم دادگاه به الزام شوهر به دادن نفقه.

خانمي که شوهرش چهار سال تمام مفقودالاثر باشد در اين موارد است که دادگاه بدون رضايت زوج صيغه طلاق را جاري مي کند.

اگر زنی در خانه شوهرش باشد و تمکین نکند می تواند تقاضای نفقه دهد یا خیر؟

چنانچه ثابت شود که تمکین نمی کند ناشزه می باشد که در بیشتر مواقع نمی توان ثابت کرد که مستحق نفقه نخواهد بود.

در صورت عدم تمکین زن، مهریه از او ساقط می شود یا نفقه؟

در صورت عدم تمکین زن، دادخواست از طرف زوج در دادگاه مطرح می گردد بنابراین در صورت ثابت شدن، نفقه به زوجه تعلق نمی گیرد ولی مهریه به وی اعلق می گیرد. سوالات خانواده

تفاوت مهریه عندالمطالبه با عنداستطاعه؟

مهریه عندالمطالبه به مهریه ای گفته می شود که خانم هر وقت بخواهد از آقا بتواند دریافت کند اما مهریه عنداستطاعه زمانی که مرد از نظر مالی قادر به پرداخت آن باشد، آن را پرداخت می کند.

تکلیف دادگاه به ارجاع زوجین به مشاوره

مطابق قانون حمایت خانواده، در تمامی موارد طلاق به جز طلاق توافقی، نیاز به داوری است. دادگاه در تمام موارد درخواست طلاق «به جز طلاق توافقی»، به دلیل ایجاد صلح و سازش باید موضوع را به داوری ارجاع کند. دادگاه پس از بررسی نظر داوران، رای صادر می‌کند و اگر نظر داوران را نپذیرد، با گفتن دلیل آن را رد می‌کند.

طلاق توافقی نیازی به داوری و تعیین داور از سوی زن و مرد ندارد زیرا در طلاق توافقی، دادگاه مکلف به ارجاع زوجین به مشاوره خانواده است و در مکان‌هایی که مشاور خانواده وجود ندارد، مکلف به ارجاع به سازمان بهزیستی کشور جهت مشاوره زوجین است و مشاور باید نظر خود را به دادگاه ارایه کند.

ممنوع الخروجی مرد بابت مهریه چگونه است؟

زن برای دریافت مهریه می تواند از طریق دفترخانه رسمی اقدام نماید و مبادرت به صدور اجراییه نماید که پس از ابلاغ آن به زوج، زن می تواند تمام اموال منقول و غیر منقول همسر را بازداشت نماید اما امکان دارد در برخی موارد زن امکان دسترسی به اموال شوهر را نداشته باشد یا نتواند مالی را برای وصول طلبش معرفی نماید و مرد هم خود از معرفی اموالش خودداری نماید که در این شرایط می تواند دستور ممنوع الخروج شدن مرد را بدهد تا مرد به دلیل پرداخت نکردن مهریه و فرار از پرداخت امکان خروج از کشور را نداشته باشد و بتوان از این لحاظ مانع او شد.

نقش مهریه در ازدواج دائم و موقت

یکی از اصلی ترین تفاوت هایی که در ازدواج دائم و موقت وجود دارد بحث مهریه است. در ازدواج دائم تعیین مهریه ضروری است و اگر مهریه تعیین نشود ازدواج باطل می باشد. اما در ازدواج موقت لزومی به تعیین مهریه وجود ندارد و بدون مهریه نیز ازدواج مورد قبول است.

افراد واجد شرایط برای فرزند خواندگی
  • زن و شوهری که پنج سال از ازدواجشان گذشته باشد و صاحب فرزندی نشده باشند به شرطی که دست کم یکی از آنها بیشتر از سی سال سن داشته باشند.
  • زن و شوهر دارای فرزند مشروط بر این که حداقل یکی از آنها بیشتر از سی سال سن داشته باشد.
  • دختران و زنان بدون شوهر در صورتی که حداقل سی سال سن داشته باشند، منحصرا حق سرپرستی فرزند دختر را دارند.
  • زن و شوهرانی که توسط پزشکی قانونی اثبات شده باشد که توانایی بچه دار شدن ندارند احتیاجی به گذشتن پنج سال از زندگی مشترک شان ندارند.
  • افرادی که از بستگان کودک یا نوجوان هستند و درخواست پذیرفتن سرپرستی را داده باشند.
ثبت نکاح دائم

عدم ثبت ازدواج دائم یا طلاق یا رجوع در دفاتر رسمی جرمی است که به صورت ترک فعل محقق می شود.

منظور از دفاتر رسمی دفاتر ازدواج و طلاقی است که برابر مقررات قانونی تشکیل شده باشد.

عدم ثبت ازدواج موقت مشمول این ماده نیست. منظور از رجوع، رجوعی است که در ماده 1148 قانون مدنی نوشته شده است:

در طلاق رجعی برای شوهر در مدت عده، حق رجوع است.

به همین دلیل رجوعی که زن در طلاق خلع و مبادرات می تواند به عوض داشته باشد و طلاق را تبدیل به رجعی نماید شامل حکم این ماده نیست.

با توجه به نکات فوق ثبت نکردن ازدواج دائم در تمام موارد و ثبت نکردن ازدواج موقت در موارد الزامی، جرم است و شامل مجازات می باشد.

آیا باز هم سوالی وجود دارد؟

راحت باشید و امروز با ما تماس بگیرید